Известие

Collapse
No announcement yet.

Кажете нещо хубаво за 159 (общи приказки)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от DiStefan0 Покажи съобщение
    Мен ако питаш задължително НЕ Селения !!! Ма това си е мое мнение, въпреки, че тука ше ме подкрепят маса народ. Консумативите - задължително рикамби оригинали. Магазините предполагам ги знаеш дето ги дистрибурират.
    Ако не е Рикамби какво ще стане ???
    Дайко не става ли ?
    А Континентал ?
    Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
    159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
    NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Благодаря много за съветите , за мен те са много ценни !
      Поръчвала съм разни неща от Лисан и бях много доволна от това което получих и може би ще я закарам при него ако успея с времето . Разбира се за мен ще е голям + да я закарам и тук наблизо . Ние си имаме един сервиз за който до колкото знам работят предимно с италиански автомобили и ще проверя и там какво е положението .
      Last edited by Bella; d.m.y г., 14:38.
      Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
      140 HP + Chip Tuning -> ex
      Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
      Born to make me happy

Comment

Моята се поддържа при Лисан и съм доволен. Единственият недостатък, че обикновено има дост коли и задължително трябва предварително записване, както е в почти всички форумни сервизи - просто хората са натоварени.
        Относно Маслото - моята от както е при мен я карам с Mobil ESP Fоrmula 5W30 (зелена капачка), купувано само от официялният вносител и съм доволен. Както маслото, така и частите и консумативите е важно да бъдат с ясен произход, препоръчително от официалните вносители да се пазарува.
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
        ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
          Ако не е Рикамби какво ще стане ???
          Дайко не става ли ?
          А Континентал ?
          Дайко съм имал проблеми с обятжни ролки чисто нови на 2 различни 2.4, в последствие 2-та ремъка бяха за боклука ... И в този ред на мисли предпочитам рикамби. Континентала е супер, ползвам съм и него.

п.п. Не можеш ли някак си нормално да задаваш въпрос .. без тези заядливи въпросителни ? Правиш го много често напоследък, не само с мен .. Или просто да се включиш в разговора със свое собствено мнение .. както съм направил аз - написъл съм какво предпочитам и какво ползвам и съм подчертал, че си е мое мнение.
          Alfa Romeo JTD - powered by 140 Монтански бизоня

Comment

Дайко съм имал проблеми с обятжни ролки чисто нови на 2 различни 2.4, в последствие 2-та ремъка бяха за боклука ... И в този ред на мисли предпочитам рикамби. Континентала е супер, ползвам съм и него.

п.п. Не можеш ли някак си нормално да задаваш въпрос .. без тези заядливи въпросителни ? Правиш го много често напоследък, не само с мен .. Или просто да се включиш в разговора със свое собствено мнение .. както съм направил аз - написъл съм какво предпочитам и какво ползвам и съм подчертал, че си е мое мнение.
            Какво им имаше на ролките?
            sigpic
            156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
            "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Обтегачите спичаха.

Comment

Обтегачите спичаха.
                Доста кратък отговор, надявах се на някаква по-пълна информация. Питам защото същият обтегач го дават да се слага 145,6,7, 156, 166, Жулиета, Гт, Мито, както и в Ланчи, Опел, Сааб и Сузуки т.е. би трябвало и там да се е дънил, а не съм чул, да не говорим колко съм наслагал и аз собственоръчно. Да не е объркано нещо при монтажа? При мен е идвала 9-ка с нацяло разхлабена обтяжка, т.е. при монтажа въобще не е била опъната пружината и беше изкарала 60хил км. Невероятно, но факт.
                sigpic

Comment

Не се заяждам, може би стила ми на изразяване е кофти.

Не трябва да се дават такива категорични съвети като рекламни постери : рикамби и край !
                  Аз пък съм имал проблеми с Рикамби от Ал. Ауто но тази тема за частите е неизчерпаема.

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                    Доста кратък отговор, надявах се на някаква по-пълна информация. Питам защото същият обтегач го дават да се слага 145,6,7, 156, 166, Жулиета, Гт, Мито, както и в Ланчи, Опел, Сааб и Сузуки т.е. би трябвало и там да се е дънил, а не съм чул, да не говорим колко съм наслагал и аз собственоръчно. Да не е объркано нещо при монтажа? При мен е идвала 9-ка с нацяло разхлабена обтяжка, т.е. при монтажа въобще не е била опъната пружината и беше изкарала 60хил км. Невероятно, но факт.
                    Ти сериозно ли за монтажа ?
                    За първата вече нямам конкретни спомени, но втората беше август 2014 .. от ТиН Кар - беше спешен комплекта и нямаха друга под ръка. В последствие .. след 2 дена ми я смениха с Ина .. даже болта на Дейкото още е в мен .. забравих да им го върна.

Пълна информация - можеш да питаш и то6ко тука - за тази втората Дейко .. ремъка свиреше да си е*е майката.

Не знам колеги .. аз с Дейко съм имал проблеми, виждал съм проблеми на други колеги пак с тази марка и я избягвам. Сравено с другите китове Дейкото е значително по-евтино, оттам предполагам и качеството. Сигурен съм, че има и доволни .. аз обаче си гледам от моята камбанария.

Поздрави
                    Last edited by DiStefan0; d.m.y г., 16:40.

Comment

• Първоначално публикувано от DiStefan0 Покажи съобщение
                      Ти сериозно ли за монтажа ?
                      За първата вече нямам конкретни спомени, но втората беше август 2014 .. от ТиН Кар - беше спешен комплекта и нямаха друга под ръка. В последствие .. след 2 дена ми я смениха с Ина .. даже болта на Дейкото още е в мен .. забравих да им го върна.

Пълна информация - можеш да питаш и то6ко тука - за тази втората Дейко .. ремъка свиреше да си е*е майката.

Не знам колеги .. аз с Дейко съм имал проблеми, виждал съм проблеми на други колеги пак с тази марка и я избягвам. Сравено с другите китове Дейкото е значително по-евтино, оттам предполагам и качеството. Сигурен съм, че има и доволни .. аз обаче си гледам от моята камбанария.

Поздрави
                      Чакай сега, за ангренажни ремъци ли говорим? Ангренажен ремък свири? Нещо не говорим на един език.
                      sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                        Чакай сега, за ангренажни ремъци ли говорим? Ангренажен ремък свири? Нещо не говорим на един език.
                        Ами не е като да не се случва често,особено при някои мотори на Фиат
                        Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                        Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                        Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

• Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          Ами не е като да не се случва често,особено при някои мотори на Фиат
                          Аз не съм чувал досега, само виене когато някой пренатегне ремък със старите обтяжки, но то е съвсем друг звук. Свирят пистовите ремъци когато приплъзват, което на зъбен ремък не виждам как ще стане.
                          sigpic

Comment

• За пистов комплект говорих и в двата случая .. требваше да се поясни де .. как и да е .. То като се обслужва се сменя всичко. А тва дет Мурджев го приказва съм го чувал и от други .. , но не съм го виждал.

Comment

• Колеги, на 159-ка 1.9 бензин, може ли да се сложи газ?

Comment

• Първоначално публикувано от yanislavv50 Покажи съобщение
                                Колеги, на 159-ка 1.9 бензин, може ли да се сложи газ?
                                Може, но е прекалено скъпо и не се оправдава.Така говорят запознатите в тази област.

Comment

Working...
                                X